Продукти, що викликають мігрень і ті, які можна споживати – які вони?

Продукты, вызывающие мигрень и те, которые можно потреблять – какие они?

Що викликає мігрень, і як зменшити ризик її виникнення? Може бути, ви про це не знали, але спровокувати напад може часто може викликати їжа і питво. Найчастіше, пусковими механізмами є алкоголь або шоколад. Як це ні парадоксально, мігрень може спровокувати голод або навіть пропуск одного прийому їжі.

Зміст

  • 1 Що таке мігрень?
  • 2 Деякі продукти їсти не можна! Їжа може викликати головний біль!
    • 2.1 не Можна не їсти, не можна не пити!
  • 3 Продукти викликають мігрень
    • 3.1 Які фрукти і овочі провокують мігрень?
    • 3.2 Ковбасні вироби
    • 3.3 Продукти, що викликають головний біль – остерігайтеся червоного вина
  • 4 Харчування при мігрені – корисні продукти
  • 5 Питання полягає в тому, до якої категорії віднести кави, какао, а також деякі фрукти і овочі, що містять вітамін С…

Що таке мігрень?

Продукты, вызывающие мигрень и те, которые можно потреблять – какие они?

Це – пульсуюча біль, що зачіпає одну сторону голови. Вона може бути досить сильною, навіть нестерпним і тривати протягом 4-72 годин. Хвора людина не в змозі виконувати свої звичайні обов’язки.

Напад супроводжується нудотою, блювотою, чутливістю до світла, запаху і звуку.

Мігрень страждає 20% жінок та 7% чоловіків. Найчастіше, виникнення захворювання відбувається до 30-річного віку.

В даний час мігрень вражає 10-12% населення. В основному, з недугою «знайомі» представники репродуктивної частини населення (20-50 років). Якщо мігрень виникне, вона може супроводжувати людину протягом всього його життя.

Захворювання здатні викликати різні фактори, що відносяться не тільки до області гормональних змін в організмі жінки або психологічним явищам, але також і до способу життя. В останні роки проводилися дослідження, спрямовані на вивчення впливу навколишнього середовища, харчових продуктів і зневоднення організму на виникнення нападу. Переважна більшість пацієнтів вказують, щонайменше, на 1 з наведених пускових факторів, понад 90% – на 2.

Деякі продукти їсти не можна! Їжа може викликати головний біль!

Продукты, вызывающие мигрень и те, которые можно потреблять – какие они?

Є багато продуктів харчування і напоїв, які можуть Їсти багато продуктів харчування і напоїв, які можуть викликати головний біль. Їх споживання не обов’язково призводить до нападу мігрені. Але, якщо ви страждаєте від головного болю, вам слід бути більш обережними з ними, особливо, з їх комбінацією і поряд з неправильним харчуванням.

Не можна не їсти, не можна не пити!

Опитування, проведене серед 200 практикуючих лікарів у Німеччині, Франції та Португалії, довів, що головний біль може викликати червоне вино.

У сприйнятливих осіб може бути невідповідним його поєднання з дозріваючими сирами. До приступу може також призвести голодування/нерегулярне харчування або їжа з високим вмістом жирів. До триггерам сильної болі відноситься і зневоднення. Якщо випити 0,5 л. рідини, біль повинна зникнути протягом 3 годин.

Продукти викликають мігрень

Продукты, вызывающие мигрень и те, которые можно потреблять – какие они?

Харчування при мігрені виключає певні продукти. До них відносяться:

  • Деякі види сирів. Особливо дозрілі, які містять ряд молочнокислих бактерій, часто викликають головний біль.
  • Алкоголь. Щодо червоного вина, «злодіяння» можуть творити флавоноїди. До них більш чутливі, в основному, жінки. У меншій мірі біль викликає також біле вино, пиво і міцні спиртні напої.
  • Аспартам. Він використовується у якості штучного підсолоджувача, наприклад, у безалкогольних напоях, жувальній гумці, рідини для полоскання рота і «легких» продуктів.
  • Шоколад. Біль викликає речовина тирамін, яке міститься в шоколаді. Але! Чим більший відсоток какао містить продукт, тим більше знижується ризик болю.
  • Глутамат. Ця речовина присутня у супи швидкого приготування, консерви, заморожені продукти, а також – в страви китайської кухні (у ресторанах). Сьогодні навіть використовується термін «синдром китайського ресторану». Головні болі, викликані глутаматом, зазвичай, виникають протягом однієї години після споживання їжі. Вона супроводжується тиском/печіння в грудях або навіть гіперемією, запамороченням і болем в животі.
  • Які фрукти і овочі провокують мігрень?

    В основному, банани, помідори, боби, цитрусові плоди.

    Ковбасні вироби

    Біль провокують, переважно, жирні ковбаси або вироби з низьким вмістом чистого м’яса.

    Продукти, що викликають головний біль – остерігайтеся червоного вина

    Продукты, вызывающие мигрень и те, которые можно потреблять – какие они?

    До найбільш часто зустрічається харчовим триггерам головного болю відноситься алкоголь. Численні дослідження підтвердили зв’язок між споживанням алкоголю і До найбільш часто зустрічається харчовим триггерам головного болю відноситься алкоголь. Численні дослідження підтвердили зв’язок між споживанням алкоголю і частотою нападів мігрені. Головні болі можуть викликати всі види алкоголю, отже, міцні спиртні напої, пиво і вино (частіше червоне, ніж біле).

    Кілька датських досліджень також вказують на той факт, що ініціююча дія червоного вина посилюється в поєднанні з сиром, в той час, як у інших видів алкоголю ця комбінація до погіршення головного болю не призводять.

    Якщо ви через страх виникнення мігрені уникаєте їжі або пиття, ви не робите послугу своєму організму, т. к. найбільш часто йдеться причиною головних болів є саме ігнорування їжі і пиття. Пропуск прийому їжі і нерегулярне харчування, як основний тригер проблеми, згадується в різних дослідженнях і відноситься до 30-75% хворих. Причиною головних болів при голод є, в основному, зниження рівня глюкози в крові. Істотним компонентом лікування в цьому разі є регулярне харчування (регулярний прийом їжі невеликими порціями). Важливо також запобігання зневоднення. Дослідження показали, що головний біль вщухла у 33 з 34 пацієнтів протягом 3-х годин після вживання 500-750 мл води.

    Харчування при мігрені – корисні продукти

    Продукты, вызывающие мигрень и те, которые можно потреблять – какие они?

    Поряд з небажаним харчуванням є продукти, які можна і навіть слід споживати при мігрені. Вони включають мигдаль, петрушку, часник, вишню або ананас. Завдяки своїм сильним антиоксидантним властивостям підходить рутин, що міститься в гречці. Профілактичну дію Поряд з небажаним харчуванням є продукти, які можна і навіть слід споживати при мігрені. Вони включають мигдаль, петрушку, часник, вишню або ананас. Завдяки своїм сильним антиоксидантним властивостям підходить рутин, що міститься в гречці. Профілактичну дію проти мігрені надають насіння та олія конопель, завдяки вмісту вітаміну С і В2, магнію, омега-3 жирних кислот та інших корисних речовин. Омега-3 жирні кислоти значно знижують ризик мігрені шляхом зменшення продукції простагландинів, які здатні викликати запалення і головний біль. Таким чином, придатна до вживання риба, багата цими кислотами: сардини, макрель, оселедець, тунець і ін

    1 ч. л. меду в день може зменшити частоту нападів мігрені.

    Чай з свіжого або сушеного імбиру (активний інгредієнт – гінгерол) допомагає зменшити біль на початку нападу мігрені. З трав також добре підходить м’ята і ромашки. Завдяки здатності підвищувати циркуляцію крові в головному мозку сприятливий вплив на стан мигреника надає гінкго білоба.

    Питання полягає в тому, до якої категорії віднести кави, какао, а також деякі фрукти і овочі, що містять вітамін С…

    Продукты, вызывающие мигрень и те, которые можно потреблять – какие они?

    З одного боку, кава (як і Кока-Кола) не рекомендується із-за вмісту кофеїну. З іншого боку, його позитивний вплив показано, зокрема, на початкових стадіях нападів мігрені, в якості терапевтичного засобу, можливо, в поєднанні з лимоном (вітамін С) або гвоздикою, чий активний інгредієнт – евгенол – чинить протизапальну дію.

    Какао і шоколад не рекомендуються, в основному, із-за вмісту гістаміну. Недавні результати, проте, вказують на позитивний противотошнотный ефект какао завдяки високому вмісту магнію (420 мг/100 г). Щоденна рекомендована доза магнію для дорослої людини становить 375 мг.

    Мабуть, найбільшим парадоксом є вітамін С, який у поєднанні з B-комплексом зменшує частоту мігрені. Високим вмістом вітаміну С може похвалитися капуста, цитрусові, які не рекомендуються при недугу. Те ж саме можна сказати і про B-комплекс, який міститься, в основному, в дріжджах, пиві і зернових. На одному з медичних порталів рекомендується щодня вживати 1000 мг вітаміну С у комбінації з добовою дозою B-комплексу (залежно від виробника). Для підвищення ефективності кожен день рекомендується приймати 2 ч. л. пивних дріжджів з зерновий кашею або склянкою апельсинового соку.

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *